Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
HieraciumNadzemni deo hieraciuma se koristi kod stomačno-crevnih poremećaja, kod kamena u bubregu, problema sa jetrom, kod slabog krkvarenja različite prirode.
15. januar
BiljkeVinobojkaVinobojka ima pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem. Vinobojka pomaže kod glavobolje, hipertenzije, oboljenja bubrega i išijasa. Pre upotrebe vinobojke, konsultujte se sa lekarem.
14. januar
BiljkeKako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
13. januar
Kulinarski SavetiZbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. Zašto pileća supa leči?
12. januar
Šta je zbog čega korisnoKako se špikuje meso?Špikovanje mesa je probijanje rupa u mesu i začinjavanje različitih vrsta mesa slaninom, šunkom, povrćem ili drugim prilozima. Postupak se izvodi pomoću posebnog uređaja - šuplje igle, ili oštrog noža.
12. januar
Kulinarski SavetiPredlozi za praznična jelaPraznici su jedna od prilika koja nam daje mogućnost da provedemo neko vreme sa porodicom i prijateljima u užurbanoj svakodnevici. Predstavićemo vam nekoliko predloga za praznična jela, kojima možete da dočekate svoje goste.
11. januar
Praznična TrpezaMinerali u borbi protiv infekcijaNormalno funkcionisanje imunološkog sistema pruža našem telu dovoljno snage za borbu protiv infekcija i održavanje tela neranjivim na bolesti. Ali ovi minerali su vojnici imunog sistema.
09. januar
Ishrana kod problemaZbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Hrskave paprike iz turšije uspevaju da se sačuvaju duže zahvaljujući aspirinu.
08. januar
Kulinarski SavetiKako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaŠta je potrebno za pravljenje savršenog espresa je postalo jasno nakon što je tim hemičara i matematičara u Sjedinjenim Američkim Državama sproveo detaljnu studiju.
08. januar
ZanimljivoČaj od dunja - za šta pomaže?Dunja je prava vitaminska bomba, koja se pojavljuje u jesen. Čajevi od dunje kao lek za različite bolesti. Od dunje ništa ne treba bacati, jer se svaki deo za nešto koristi.
06. januar
Ishrana kod problemaŠećerna jabukaŠećerna jabuka /Annona squamosa/ pripada porodici Annonaceae. Ona je ukusna i korisna.
05. januar
VoćeKopitnjakKopitnjak je biljka, koja se koristi kao tradicionalan lek u narodnoj medicini. Lek je za iskašljavanje, izbacivanje tečnosti, deluje laksativno i umirujuće
02. januar
BiljkeLekovite biljke na božićnoj trpezi: Legende i običajiLekovite biljke od drevnih vremena prate božićnu trpezu i sam praznik. Legende govore o lekovitim biljkama koje su vezane za Rođenje, detinjstvo Isusa Hrista, za život Djeve Marije. Božić ili Rođenje Hristovo je praznik ponovnog rađanja duhovnosti.
31. dec.
Praznična TrpezaNergi BeriDa se kladimo da niste čuli za egzotično voće nergi beri! Pogledajte zašto treba da ga probate bar jednom u životu.
30. dec.
VoćeNekoliko razloga da jedete meso kenguraPriroda nas je ustrojila tako da jedemo mnogo mesa. Neka mesa su egzotičnija i nedostupnija za našu trpezu. Upravo takvo je meso kengura.
29. dec.
Šta je zbog čega korisnoZvezdasta jabukaZvezdasta jabuka je egzotična biljka sa zanimljivim ukusom i bezbroj koristi za zdravlje.
28. dec.
VoćeGarsinijaGarsinija je još jedno egzotično voće, koje se koristi za pripremanje ukusnih deserata i soseva.
26. dec.
VoćeSafuUpoznajte se sa Safuom, drvetom koje možr da okonča glad u svetu. Pogledajte koristi od safua.
26. dec.
VoćePetrov krstU tibetanskoj medicini petrov krst je deo kompleksnih lekova za frakture kostiju. U kineskoj narodnoj medicini koren biljke se koristi za lečenje nekih vrsta raka. Detaljnije o petrovom krstu u sledećim redovima-
25. dec.
BiljkeKako da napravite alkalnu vodu?Bez obzira koji način pripreme alkalne vode odaberete, znajte da ne treba da pijete što više možete, već naprotiv. Ona se pije po malo, tako da je čaša ili dve čaše dnevno sasvim dovoljno.
24. dec.
Šta je zbog čega korisnoNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade